Bra ljud förtjänar att se bra ut.

Känn, se och lyssna. Vissa hörlurar låter bra, men ser klumpiga och onödigt teknologiska ut. Andra hörlurar ser bra ut, men ljudet är dåligt och de går lätt sönder. Sen finns VAIN STHLM:s hörlurar med fantastiskt ljud och vacker design. Vår utmaning var enkel – skapa ett varumärke som matchar. På vår att-göra-lista: i stort sätt allt.

Till exempel varumärkesplattform, visuell identitet, produktdesign, strukturell-/förpackningsdesign, hemsida och B2B-kommunikation.

VAIN STHLM. Ett svenskt varumärke, skapat av två bröder som är besatta av fantastiskt ljud. De spenderade ett helt år med att bara finjustera deras in-ear hörlurar. Resultatet är ett ljud som förtrollar både musikälskare och audiofiler. Stort ljud i liten förpackning.

Services:

Brand Plattform
Product Design
Corporate Identity
Structural and print packaging design
Communication
Digital Design

V STÅR FÖR VAIN

Utveckling av logotypen var startskottet för den visuella identiteten och ställde frågan:

Hur kan någon arbeta med hörlurar och inte trycka på play?

Skissa, prototypa & skissa

Skissande är en enormt stor del av hur vi inleder vår designfas och leder snart till prototyper och tester. Och ännu fler skisser.

DET SITTER I DETALJERNA

Om du verkligen är fåfäng bryr du dig om detaljerna. Vi var tvungna att säkerställa att produktens materialegenskaper och känsla överträffade Mathias och Mikaels förväntningar och krav.

”SOM EN SNUSDOSA”

Det var inspirationen bakom den här supersmidiga, perfekt formade lilla asken till hörlurarna. Aldrig med ihoptrasslade lursnören i väskan.

FÅFÄNG FÖRPACKNING

Förpackningen behöver ligga i linje med dess innehåll och därför skapade vi de här prisvinnande förpackningarna för VAIN:s hörlurar. Den går att öppna utan att bryta förseglingar och gör det enkelt för konsumenten att se vad de får, och det är ett personligare sätt att presentera produkterna.

VAINS Originals förpackning vann silver i 2016 Penta World Wide Packaging and Design Awards. Självklart är vi väldigt stolta!Kontakta oss

Business enquiries

 • Bjarne Otterdahl

  +46 707 56 32 44
  bjarne@identityworks.se

 • Anette Brolin Berg

  +46 707 92 80 10
  anette@identityworks.se

 • Marie Rudolphie

  +46 703 15 98 26
  marie@identityworks.se

Recruitment

 • Scott Claridge

  +46 761 99 44 84
  scott.claridge@identityworks.se